Wij volgen Rick in het spoor van KIKA, volgt u ons mee?

Het schrikbeeld van elke ouder is dat zijn/haar kind kanker krijgt. Direct denken we dan: Daar moeten we wat voor doen…… maar wie doet wat?
Recent troffen wij Rick Kleinhesselink uit Ulft. Rick gaat de marathon van New York lopen om daadwerkelijk en letterlijk in actie te komen voor KIKA. Hij wil met zijn acties zoveel mogelijk geld bijeen brengen om het lot van kinderen met kanker in goede handen te leggen
Wij helpen hem daarbij, niet alleen met geld, maar zeker ook met het creëren van aandacht. Daarom vragen wij u dit bericht massaal te LIKEN en DELEN.

Hoezo warm, KIKA gaat voor alles!!

Vallen de mussen dood van het dak; Rick moet letterlijk verder, Is het niet met acties dan is het wel met de training voor de marathon. U zult begrijpen dat metname dat laatste met deze tropische weken niet meevalt.
Recent hebben we Rick daarom opgezocht om te kijken of hij het hoofd boven of misschien wel onder water kan houden.

Ha Rick, Je staat 4 maanden voordat de marathon start. Is het nog leuk om met dit weer een marathon te trainen?

Rick: Hallo allemaal, leuk om weer een update over mijzelf te geven.
Het trainen zelf vind ik over het algemeen altijd wel leuk! Trainen met dit weer maakt het wel wat zwaarder, maar hier hou ik tijdens de trainingen rekening mee. Nog voordat mijn marathonschema van start is gegaan heb ik, naast het hardlopen, iets meer op de racefiets ingezet.n Fietsen is ook goed voor mijn conditie en door de rijwind is het toch net iets aangenamer. Verder pas ik mijn trainingstijden en routes aan; of ik train ‘s ochtends heel erg vroeg of ’s avonds laat en vaker in het bos (schaduw).

Hoe vaak heb je gedacht: “ik stop er mee”?
Rick: Gelukkig nog geen enkel keer! Tijdens het trainen heb ik best wel een moeilijke momenten en nemen de negatieve gedachtes over de afstand(42.195 km), tempo, weer enz. Toe, maar als ik dan denk aan waarvoor ik het allemaal doe: KiKa, dan verdwijnen deze negatieve gedachtes al snel. Ik realiseer met dan dat er zieke kinderen zijn (met daarbij ouders en andere verwanten) die het met meer pijn zo veel zwaarder en moeilijker hebben dan ik!

Kun je aangeven op welke wijze, waar en hoeveel je traint?
Rick: op het moment van schrijven is mijn marathon schema van New York al volop in gang. Deze is voor mij 100 dagen voor 4 november gestart. Ik train 4 keer per week en deze keer train ik volgens het schema en de principes en schema’s van ‘Sportrusten.nl’. Rondom Ulft kunnen jullie mij geregeld tegen komen. En zeg gerust iets of zwaai als je mij ziet, dat maakt het trainen soms een stuk aangenamer!

Heb je daarbij begeleiding of doe je alles alleen?
Rick: Ten eerste heb ik, gezien het mijn 2e marathon is, al wat ervaring. De basisconditie was er dan ook al, maar zoals ik hierboven al omschreef loop ik volgens het schema en de principes van Sportrusten. Sportrusten is een op maat gemaakt programma wat helemaal is afgesteld op mijn persoonlijke hartslag. In het kort: ik train 4 keer per week relatief kortere afstanden in een rustig tempo, hierdoor heb ik weinig herstel nodig en bouw ik daardoor voldoende conditie en spieren op. Doordat ik veel op mijn hartslag van de marathon train, raakt mijn lichaam hieraan gewend en kan ik de marathon uitlopen zonder te verzuren. Ook is het een voordeel dat ik op hartslag train, daardoor voorkom ik om mij zelf te over trainen. Naast het hardlopen train ik ook mijn ademhaling, dit heeft ook weer te maken met mijn hartslag. Met dit alles kan ik terug vallen op Koen de Jong van Sportrusten.

De vorige marathon heb ik getraind volgens een algemeen schema voor de marathon. Ik ben dus heel benieuwd hoe mij het schema van Sportrusten zal bevallen, maar ik heb er heel veel vertrouwen in en ik weet zeker dat ik topfit aan de start van de New York Marathon zal staan.

Lig je, ondanks deze hete weken, op schema of is het te heet om dit te mogen verwachten?
Rick: Op het moment van schrijven heb ik nog geen training gemist. Ook hou ik me netjes aan de afstanden en hartslagen die ik moet lopen.
Binnenkort gaan we met het gezin op vakantie, ook dan gaan de loopschoenen mee, want het schema en dus het trainen gaat gewoon door!

Wat waren de laatste KIKA acties en hoe zijn deze verlopen?
Rick: de laatste tijd zijn we voornamelijk druk geweest met hele haak gebeuren, dat mijn vrouw en schoonzus hebben opgezet voor KiKa. Er zijn verschillende haakworkshops gegeven waarbij we weer een prachtig bedrag hebben opgehaald. Ook hebben we op de Farm & Country Fair gestaan in IJzerlo. Tijdens dit grote evenement hebben we dingen verkocht en stond er een collectebus voor KiKa. Wat mij enorm trots maakt is het bedrag wat we samen met de hulp van o.a. Autobedrijf Frazer tot nu toe al hebben opgehaald:  € 11.871,11

Wat kunnen we de komende maanden nog van je verwachten en wat verwacht jij van je omgeving?
Rick: de aankomende maanden blijf ik hard door trainen om topfit aan de marathon van New York te staan. Trainen moet ik zelf doen, maar ik ben erg blij dat er zo veel anderen mij ook meehelpen voor KiKa.

Er lopen op dit moment nog enkele dingen: mijn baard…. Met dit weer extra warm, maar het is wel mijn handelsmerk geworden. Maar na de marathon gaat deze er voor goed af, maar alleen voor een mooie donatie natuurlijk! De kerk in mijn geboorteplaats Dinxperlo heeft jaarlijkse diaconie toegezegd en de jeugd van de kerk heeft op eigen initiatief een sponsorloop gehouden. Ben erg benieuwd wat daar het eind bedrag van zal worden. Op zaterdag 1 september wordt er een speciale KiKa survival clinic georganiseerd door Bianca Rougoor van Survival Materialen. De survivalsport heb ik zelf een tijdje gedaan en ik hoop dat er veel mensen deze ochtend zullen deelnemen! Ook lopen er nog 2 acties waar ik niks van weet. Het enige dat mij is verteld is dat er mensen bezig zijn met ophalen van geld voor KiKa. Verder willen we in de maand september of oktober in de buurt nog een inzameling doen van lege flessen buurt. Tot slot is er natuurlijk de acties die Frazer heeft opgezet, waarbij ze t/m 4 november maar liefst €2 euro doneren per onderhoudsbeurt! In UDATE 5 willen ze een tussenstand melden heb ik vernomen.

Omdat ik het al zo overweldigend vind hoeveel steun ik van mijn omgeving krijg weet ik niet wat ik nog van hun mag verwachten. Mijn hoop is dat ik nog veel mensen kan bereiken met mijn acties en hierdoor nog meer bekendheid geven aan KiKa! Ik sta er op dit moment regelmatig bij stil in welk avontuur wij zijn beland, ik weet zeker dat ik dit nooit meer ga vergeten en wie weet wat de toekomst nog brengt..

Komende ACTIES en lopende zaken:

  • 1 september KiKa survival clinic
  • 8 september Kramp Run Varsseveld
  • 23 september bijeenkomst met alle KiKa lopers voor New York
  • Trainen, trainen, trainen…
  • 4 november New York City Marathon!

Voor meer informatie: www.rickrentvoorkika.nl


Delen via Social media


Delen op Facebook! Delen op Twitter! Delen op Google Plus! Delen op LinkedIn!

Ga terug