Lees de nare ervaring van een relatie van ons die iedereen kan overkomen. Voorkomen is beter dan genezen en kom zaterdag 30 januari je kentekenplaten gratis vast laten zetten.

Vaak heb je het niet eens direct in de gaten, maar mis je 1 of beide kentekenplaten van je auto. Dit kan doordat hij eraf gevallen is, maar,  zeker als je beide platen mist, is het waarschijnlijker dat ze voor vaak duistere reden gestolen zijn.

Ook mij overkwam dat recent en vrij onverschillig nam ik me voor spoedig 2 nieuwe kentekenplaten te bestellen. Gezien ik de auto toch niet dagelijks gebruikte had ik hiervoor de tijd. Dacht ik……….! Niet dus!
Toen ik de ergernis van de diefstal en de ergerlijke kosten van aanschaf (€ 30,00) voorbij was begon het pas.

Al spoedig stond politie op de stoep. In Doetinchem bleek “mijn” auto na het tanken weggereden zonder te betalen en dit feestje bleek ergens in Duitsland nog eens herhaald te zijn. Of ik maar even wilde betalen en uitleggen wat mij bezielde dit ongeoorloofde, haast criminele kentekenplaten_frazer_ulftgedrag te vertonen.

Nauwelijks van de schrik bekomen wisten de heren agenten mij tevens te confronteren met het feit dat “mijn” auto in Duitsland ook nog eens verkocht bleek te zijn. Dit terwijl mijn trouwe karretje, dacht ik, toch echt “veilig” in mijn garagebox stond. Mijn kentekenplaten waren dus gebruikt voor verkoopfraude.

Nu weten jij en ik dat je zonder kentekenplaten niet mag rijden, maar de verdere gevolgen had ik toen dus schromelijk onderschat of zelfs helemaal niet herkend. Helaas moest ik voor mijn tekortkoming, uiteraard onder protest, maar wettelijk verplicht, voor de niet geringe onnodige kosten opdraaien.

De heren agenten waren vervolgens ook meer dan duidelijk:

Zonder kentekenplaten mag je niet rijden, maar dat wist ik dus al en had ik ook niet gedaan.

Echter blijkt dat je bij vermissing of diefstal, ook al staat hij in de garagebox, altijd direct aangifte van vermissing moet doen bij de politie.

De aangifte geeft je een bewijs van die vermissing en vrijwaart je van aansprakelijkheid mocht er na dat tijdstip iets gebeurd zijn waar jou kenteken op, welke wijze dan ook, bij betrokken is. Na de aangifte kun je, desnoods wat later, je nieuwe kentekenplaten bestellen bij een erkend RDW kentekenfabrikant.kentekenplaatfraude_frazer_ulft

Op de nieuwe kentekenplaten komt boven het linkerstreepje in het kenteken dan een cijfer 1 of 2 te staan . Deze duplicaat-code is bedoeld om aan te tonen dat je niet aansprakelijk bent voor de schade die de oorspronkelijke kentekenplaten middels bijvoorbeeld criminelen en/of een ongeluk aanrichten. Ook als je geflitst word is deze duplicaat-code zichtbaar, dus ook snelheidsovertreding met de “oude” platen komen dan niet meer op jou naam te staan.

Zoals zo vaak kan een kleine maatregel veel ellende voorkomen. Voorkom diefstal van uw kentekenplaten door ze zeker beter te bevestigen. Nog makkelijker is even bij autobedrijf Frazer langs te rijden en de kentekenplaten gratis en onzichtbaar diefstalbestendig te laten bevestigen.

Voor autobedrijf Frazer is het een graag aangeboden dienstverlening onder het op veel zaken en zeker op al het auto onderhoud van  toepassing zijnde motto:

Preventief denken is goedkoper dan onnodig betalen.

 


Delen via Social media


Delen op Facebook! Delen op Twitter! Delen op Google Plus! Delen op LinkedIn!

Ga terug