Recent publiceerde dagblad de Gelderlander een artikel dat het aanbod van 2e hands auto’s in Nederland te beperkt is en dat u, de particuliere consument wat betreft tweedehands auto’s steeds hogere eisen stelt. krantartikel_10082015Door te weinig gewenste top occasions in Nederland ziet u uw wensen niet vervuld in de showrooms. Er is teveel aanbod in grote dure lease bakken, welke echter vaak veel te kostbaar zijn en door hun diesel en elektrische uitvoering vaak niet interessant zijn.

De particulier maakt minder kilometers en denkt bv. meer aan de lagere wegenbelasting dan aan financiële compensatie voor elektrisch rijden. Kortom: in de markt is een enorme vraag naar z.g.a.n. relatief wat kleinere top occasions. Aan deze vraag is niet makkelijk te voldoen en het vraagt enorm veel kennis, inzet en ondernemingsdrift van de hoogwaardige occasion aanbieders om hun showrooms gevuld te krijgen met de juiste auto’s.

Ook wij herkennen dit gegeven. Net als alle regionaal onderscheidende top occasion leveranciers hebben ook wij hier al jaren een uitdaging, welke we overigens graag en nog steeds met succes vervullen. Het is lastig , maar wellicht is het ook onze kracht.

Toch zijn ook wij onze lege plekken eens gaan tellen. Autokopers zien vaak een showroom vol top occasions, waarvan ze denken dat deze zijn verkregen door inruil, aangevuld door wat aankoop bij regionale collega garages. Het is een logische gedachte, maar het tegendeel is meestal waar. Door inruil en aankoop uit de regionaal/landelijke markt is er slechts voldoende aanbod voor een heel klein deel van de vraag. charles-frazer-verkoopOm aan de marktvraag te kunnen voldoen zoeken we het grootste deel via internet buiten Nederland. Zo vinden we o.a. tot ver in Duitsland en België veel ogenschijnlijk mooie auto’s tegen concurrerende prijzen. Dit betekent wel dat alle auto’s op locatie gecheckt en getest moeten worden door onze deskundige medewerkers. Pas na een strenge controle zal blijken of de via internet gespotte auto ook daadwerkelijk aantoonbaar aan onze en uw hoge eisen voldoet. Om elk risico te vermijden halen we daarom alle auto’s persoonlijk op. Mooi is wel dat je zo de krenten uit de pap kunt halen en ook modellen en uitvoering op klantverzoek aantreft

Vaak zoeken we namelijk ook in opdracht van klanten een gewenste occasionKleur , kilometerstand en prijs zijn vooraf min of meer bepaald en tijdens onze zoektocht gaan we gericht te werk. De veranderende markt naar jonge hoogwaardige top occasions brengt ook andere verplichtingen met zich mee. Nieuwe, dus ook vrijwel nieuwe, auto’s vr
agen om specifiek onderhoud. Als garage moet je je dus manifesteren als een dealer garage. Kennis, apparatuur en onderhoud moeten parallel lopen aan het niveau en verwachting van de gekochte auto. Het één kun je niet los zien van het ander.

Om de klant optimaal, duurzaam en ontzorgt rijplezier te bieden zul je als onderscheidend autobedrijf hierin moeten investeren. Half lege auto showroom?? Schrik niet!! Gelukkig weten wij de weg te vinden om dit te voorkomen, maar mocht ook onze showroom eens wat lege plekken vertonen, schrik dan niet u weet nu waar dat aan ligt.


Delen via Social media


Delen op Facebook! Delen op Twitter! Delen op Google Plus! Delen op LinkedIn!

Ga terug