Bij Autobedrijf Frazer werkt een  een “oorlogsveteraan”  op de snelle motor.

Autobedrijf Frazer heeft persoonlijk contact hoog in het vaandel staan., In het kader van 105 jaar Autobedrijf  Frazer laten we u daarom graag kennis maken met de mensen achter het jarenlange vertrouwde gezicht en met name hun soms verrassende hobby(s). 

KEVIN SCHEPERS (monteur)

“Misschien was ik wel liever straaljagerpiloot of wapenspecialist in het leger geworden”.

kevin-motorZonder te vragen was dit de opening van  het gesprek met Kevin Schepers, een gedreven monteur die al vanaf leerling werkt bij het Ulftse Autobedrijf Frazer.

Ooit is zijn passie begonnen met de aankoop van een  Amerikaanse legerjas uit de tweede wereldoorlog. Vervolgens speurt Kevin stad en land af naar specifiek Amerikaanse en/of Duitse oorlogsartikelen uit de 2e wereldoorlog.

Kevin: “Echte collectes items zijn schaars omdat er na de oorlog veel, vooral Duits oorlogsmateriaal, vernietigd is”.

Voor veel en zeker oude mensen is oorlog ‘dood en verderf”, maar voor mij is het ook nieuwsgierigheid en geschiedenis. Er is veel replica. Belangrijk is daarom dat de artikelen origineel op productie datum gestempeld zijn, zoals gebruikelijk is bij oorlogsmateriaal. Originele artikelen haal je er zo uit en zijn ook niet echt goedkoop”

De jaren heeft hem tot een echte specialist gemaakt.  Hij is geen handelaar, maar collectioneert alleen maar.  Een deel van zijn brede collectie is onder andere zichtbaar op een compleet aangeklede etalagepop als Amerikaans militair in volle bepakking.

Bij een oorlog hoort helaas ook wapentuig en munitie. Kevin is derhalve niet alleen een enthousiast verzamelaar daarvan, maar is ook een verwoed wedstrijdschutter bij een schietvereniging.

Het leger noemt Kevin zijn ‘winter’ en ‘slechtweer’ hobby. Vragend naar wat dan zijn ‘mooi weer’ hobby is opent hij zijn garagedeur en toont twee supersnelle motoren.

Samen met zijn vriendin, die de snelheid nog meer waardeert dan Kevin, trekken ze er bij mooi weer, vooral samen, op uit om mooie tochten te maken.

Alles heeft zijn schaduw. Sinds kort wonen zijn vriendin en Kevin in de huidige woning.

De staat van de tuin doet vermoeden dat de tuin ten koste gaat van de andere hobby’s.

Kevin zucht en bevestigd dat dit traject een verplicht nummer is en tussen het mooie en slechte weer een plekje zal moeten vinden.

 


Delen via Social media


Delen op Facebook! Delen op Twitter! Delen op Google Plus! Delen op LinkedIn!

Ga terug